Incalzirea prin pardoseala, pereti sau tavan fals folosind folii cu emisie in infrarosu este cea mai eficienta metoda de incalzire descoperita pana in prezent !!!
Este fiabila, ieftina si sanatoasa !!! Ce ar putea fi mai avantajos termic decat transformarea energiei luminoase a spectrului solar in energie electrica ( prin panouri fotovoltaice ) si apoi conversia energiei electrice in radiatie infrarosu (95% caldura) prin folii cu emisie in infrarosu cu un randament ridicat !?

Incalzire electrica cu infrarosu.

Ce este radiatia infrarosie cu lungime de unda mare?

Radiatie infrarosie cu lungime de unda mare iese din spectrul uman vizibil. Este radiatia electromagnetica purtatoare a 95% din caldura radiata de soare !!!

In general, radiatia cu o lungime de unda scurta este reflectata. Cu alte cuvinte, datorita caracteristicii radiatiei infrarosii cu lungime de unda mare de a nu se reflecta, este probabil sa penetreze corpul uman, sa nu fie reflectata de acesta. Caldura va cuprinde intregul corp !!!

Efecte medicale ale radiatiei cu lungime unda mare:

Radiatia infrarosie patrunde aproximativ 4 – 5 cm. Aceasta patrundere este de 80 ori mai adanca decat caldura convectiva sau de contact. In plus, pe masura ce vibratia agita celulele cu mai mult de 2000 ori pe minut, celulele sunt activate pentru a sustine metabolismul.
Cheagurile de sange si colesterolul sunt descompuse pentru a ajuta circulatia sangelui. Pe masura ce sangele se curate, nivelul PH-ului creste, si ca rezultat, corpul unei persone este trecut la alcalin sanatos.
Inlatura cosurile si petele negre de pe fata. De asemenea, elimina mirosurile neplacute ale corpului. In plus, activeaza refacerea tesuturilor, inchide cicatricile si intarzie imbatranirea pielii.
Ajuta la mentinerea flexibilitatii si sanatatiii pielii, reduce durerile musculare si ale articulatiilor.
Aceasta pastreaza pielea rezistenta şi, în acelaşi timp vindeca bolile de piele, îmbunătăţeşte puterea imunitara.
Radiatia infrarosie ionizeaza aerul !

In viitorul apropiat, incalzirea prin pardoseala utilizand folii electrice cu emisie in infrarosu, alimentate de panouri fotovoltaice, impreuna cu panourile termice ce capteaza caldura ( radiatia infrarosu) direct, vor fi cele mai raspandite surse de caldura in lume !
Ce parere ati avea daca incalzirea unui apartament de 60 mp ar costa iarna 100 ron/luna folosind o astfel de tehnologie “verde” si care incalzeste uniform toata camera!
(Nu mai apar curenti termici orizontali care sa va creeze disconfort in timpul noptii ! Nu mai trebuie sa pasiti in camere “ca pe cuie” cand iesiti din baie ! Metoda ionizeaza aerul din camere !)
Avantajul ENORM, privitor la costul redus al incalzirii folosind aceasta tehnologie HOTFILM, deriva din doua aspecte fizice importante:
1.Emisia ridicata de unde infrarosii cu lungime de unda lunga incalzeste rapid iar temperatura ajunge in timp scurt la valoarea de intrerupere a curentului electric de catre termostat (ca o lampa de infrarosu cu fibre de carbon!).
2.Pardoselile inmagazineaza caldura pe o suprafata mare si apoi o vor ceda incaperii timp indelungat; aceasta proprietate face ca termostatul sa cupleze electric mai tarziu, iar factura dvs. de consum electric sa se reduca !!!!
Asa ca….se poate renunta la centralele termice si caloriferele care “frigeau”… doar la buzunare !?

In filmuletul urmator puteti urmarii un test de rezistenta mecanica ce demonstreaza fiabilitatea acestei tehnologii ! De mentionat gradul ridicat al acoperirii cu film de carbon pe unitatea de suprafata, ceea ce va duce la o incalzire a intregii suprafete (nu numai in dreptul conductorului electric asa cum se intampla in alte variante de incalzire electrica sau in dreptul tevilor la incalzirea cu agent termic !!!!!)