Incalzirea prin pardoseala, pereti sau tavan fals folosind folii cu emisie in infrarosu este cea mai eficienta metoda de incalzire descoperita pana in prezent !!!
Este fiabila, ieftina si sanatoasa !!! Ce ar putea fi mai avantajos termic decat transformarea energiei luminoase a spectrului solar in energie electrica ( prin panouri solare ) si apoi conversia energiei electrice in radiatie infrarosu (95% caldura) prin folii cu emisie in infrarosu cu un randament ridicat !?
In viitorul apropiat, incalzirea prin pardoseala utilizand folii electrice cu emisie in infrarosu, alimentate de panouri fotovoltaice, impreuna cu panourile termice ce capteaza caldura ( radiatia infrarosu) direct, vor fi cele mai raspandite surse de caldura in lume !
Ce parere ati avea daca incalzirea unui apartament de 60 mp ar costa iarna 100 ron/luna folosind o astfel de tehnologie “verde” si care incalzeste uniform toata camera!
(Nu mai apar curenti termici orizontali care sa va creeze disconfort in timpul noptii ! Nu mai trebuie sa pasiti in camere “ca pe cuie” cand iesiti din baie ! Metoda ionizeaza aerul din camere !)
Avantajul ENORM, privitor la costul redus al incalzirii folosind aceasta tehnologie HOTFILM, deriva din doua aspecte fizice importante:
1.Emisia ridicata de unde infrarosii cu lungime de unda lunga incalzeste rapid iar temperatura ajunge in timp scurt la valoarea de intrerupere a curentului electric de catre termostat (ca o lampa de infrarosu cu fibre de carbon!).
2.Pardoselile inmagazineaza caldura pe o suprafata mare si apoi o vor ceda incaperii timp indelungat; aceasta proprietate face ca termostatul sa cupleze electric mai tarziu, iar factura dvs. de consum electric sa se reduca !!!!
Asa ca….se poate renunta la centralele termice si caloriferele care “frigeau”… doar la buzunare !?

In filmuletul urmator puteti urmarii un test de rezistenta mecanica ce demonstreaza fiabilitatea acestei tehnologii ! De mentionat gradul ridicat al acoperirii cu film de carbon pe unitatea de suprafata, ceea ce va duce la o incalzire a intregii suprafete (nu numai in dreptul conductorului electric asa cum se intampla in alte variante de incalzire electrica sau in dreptul tevilor la incalzirea cu agent termic !!!!!)