Incalzire cu agent termic.

 Un factor important de confort îl reprezintă distribuția temperaturii cât mai uniformă în încăpere. Cum zona inferioară a piciorului este una sensibilă, este de dorit ca aici temperatura să fie mai ridicată decât în zona capului. Este cunoscut de toată lumea că o pardoseală rece creează o senzație neplacută, chiar dacă temperatura măsurată mai sus, în zona torsului și a capului este corespunzătoare( 20°C– 22°C).
Comparativ cu sistemele clasice de încălzire, utilizarea sistemului de încălzire în pardoseală poate aduce o economie de combustibil între 20% și 35%. Această economie este realizată în principiu prin suprafața mare de schimb de căldură dată de pardoseală, in comparatie cu suprafata radianta mica a radiatoarelor, și prin încălzirea pardoselii cu agent termic avind temperatura limitata la 45˚C, spre deosebire de agentul termic din radiatoare unde temperatura ajunge si la 80˚C.

Distributia temperaturii la incalzirea prin pardoseala este optima in raport cu distributia temperaturii la incalzirea cu radiatoare.

Modul de montare al țevilor pe pardoseală este foarte important pentru asigurarea distribuției energiei termice în încăpere. Cele mai utilizate variante de serpentină sunt: 1.Serpentina în spirală, si 2.Serpentina simpla.

1.Serpentina în spirală asigură o distribuție mult mai uniformă a temperaturilor în pardoseală.

2.Serpentina simpla asigura pierderi de presiune mult mai mici și prin urmare sunt mai utilizate în cazul în care avem de acoperit suprafețe cu dimensiuni medii și mari.

Incalzire electrica cu infrarosu.

Ce este radiatia infrarosie cu lungime de unda mare?

Radiatie infrarosie cu lungime de unda… lunga ! Radiatia infrarosie are lungimea de unda mai mare decat spectrul uman vizibil. Este radiatia electromagnetica purtatoare a 95% din caldura radiata de soare !!!

In general, radiatia cu o lungime de unda scurta este reflectata foarte bine. Cu alte cuvinte, datorita caracteristicii radiatiei infrarosii cu lungime de unda mare de a nu se reflecta, este probabil sa penetreze corpul uman, sa nu fie reflectata de acesta. Caldura va cuprinde intregul corp !!!

Efecte medicale ale radiatiei cu lungime unda mare:

Radiatia infrarosie patrunde aproximativ 4 – 5 cm. Aceasta patrundere este de 80 ori mai adanca decat caldura convectiva sau de contact. In plus, pe masura ce vibratia agita celulele cu mai mult de 2000 ori pe minut, celulele sunt activate pentru a sustine metabolismul.
Cheagurile de sange si colesterolul sunt descompuse pentru a ajuta circulatia sangelui. Pe masura ce sangele se curate, nivelul PH-ului creste, si ca rezultat, corpul unei persone este trecut la alcalin sanatos.
Inlatura cosurile si petele negre de pe fata. De asemenea, elimina mirosurile neplacute ale corpului. In plus, activeaza refacerea tesuturilor, inchide cicatricile si intarzie imbatranirea pielii.
Ajuta la mentinerea flexibilitatii si sanatatiii pielii, reduce durerile musculare si ale articulatiilor.
Aceasta pastreaza pielea rezistenta şi, în acelaşi timp vindeca bolile de piele, îmbunătăţeşte puterea imunitara.
Radiatia infrarosie ionizeaza aerul !